Muayene’ye Gitmeden Önce Otomobilinizde Bunları Kontrol Edin
Araç muayenesi sıfır araçlarda 3 yıl, sonrasında 2 yılda bir şeklinde, ticari araçlarda ise her sene yapılmaktadır. Muayene araçlar için çok önemli olduğu için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bunun üzerinde hassas çalışmalar yapmaktadır. Otomobillerimizin çevreye, kendi sağlımız açımızdan vede fazla ücret çıkmaması için muayene kesinlikle geciktirilmemesi gerekir. Muayene esnasında aracımızın bir çok noktasın da kontroller yapılmaktadır. Bu yüzden sorunsuz geçebilmek için aracımızın bakım ve eksik olan ekipmanlarını tamamlamalıyız. Şimdi sizlere Muayene’ye Gitmeden Önce Otomobillerimizde Neleri Kontrol Etmemiz Gerektiğinden bahsedeceğiz.
MUAYENE ÖNCESİ ARACIMIZDA YAPILMASI GEREKENLER
1- Bakım Yaptırın
İlk başta aracımızın bakımı geldiyse bunu halletmemiz gerekir. Araçlarımızın özellikle bakılan yürür kısmının kontrol edilmesi gerekir. Salıncaklarda, frenlerde ve lastiklerde boşluk gibi hatalar varsa büyük ihtimal geçemeyeceksiniz. İstasyonda mini Dyno makinesiyle ve sonrasında tünel platformunda kontrol edileceği için her türlü hatalar çıkıyor.
2- Trafik ve Vergi Borçlarınızı Kontrol Edin
Trafik cezası veya vergi borcunuz varsa kontrol etmeniz gerekir. Nedeni ise borcumuz varsa muayene istasyonlarında karşımıza çıkacaktır ve yatırıp tekrar gelmemizi isteyeceklerdir. Randevumuz geçersiz olacağı için zaman kaybı olacaktır.
3- Egzoz Ölçümü
Egzoz ölçümümüz, genelde bir önceki muayene ile yapıldığı için, günü gelmiş muayenede de bitmiş olacaktır. Yaptırılmamış egzoz ölçümü, muayene sırasında “Ağır Kusur” grubuna konularak yaptırıp tekrar gelmeniz istenilecektir. Bu ölçüm TÜVTÜRK istasyonlarında da yapılmaktadır.
4-Ekipman Kontrolü
Detaylı olarak bakılan ekipman kontrolünde, eksiklik durumunda hafif kusur olarak yazılır. Bu ekipmanları sıralarsak; 1 adet yardım çantası, yangın söndürme cihazı(aracın cinsi, kullanım amacı, büyüklüğüne göre değişmektedir) reflektör, yedek lastik mutlaka olması gerekmektedir. Lastik patlamaları için kullanılan tamir kitleri de kabul edilmektedir.
5- Zorunlu Belgeler
Aracımıza ait olan ve ekstra istenen tüm belgeleri eksiksiz getirmemiz gerekiyor. Zorunlu Trafik Sigortası, kimliğimiz, ruhsatımız mutlaka yanımızda olması gerekiyor. Birde aracımız Lpg’li ise sızdırmazlık raporunu almalıyız. Birde getirdiğimiz araç bizim değil, başkası adına yaptırıyorsak şahsi kimliklerimiz yanımızda olmak zorundadır.
6-Randevu Almak
Muayene istasyonlarına gitmeden önce TüvTürk resmi sayfasından randevu alarak gitmek zaman açısından önemlidir. Randevusuz olarak gittiğimiz taktirde, randevu alarak gelmiş araçların sonrasına verilecektir. İnternet sitelerinden veya müşteri hizmetlerinden randevu alabiliriz. Yarım saat önceden istasyona gitmek, evrak işlerimizi halletmemiz için yeterli olacaktır.
Henüz yorum yapılmamış.