Hasar Kaydında ERP ve KTT Çarpma Ne Anlama Geliyor?

Hasar Kaydında ERP ve KTT Çarpma Ne Anlama Geliyor?

Araç satın almak istediğinizde geçmişte yaşadığı kaza ve sorunları öğrenmek en doğal hakkınızdır. Bu sayede ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak sorunları daha rahat tespit edebilirsiniz. Ya da mevcut fiyatı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hiç şüphesiz kazalar söz konusu olduğunda hasar kaydında iki farklı rapor karşımıza çıkar. Bunlardan ilki KTT Çarpma iken ikincisi ERP Çarpmadır. Kısaca bunlar ne anlama geliyor. Sizinle paylaşalım istedik.

Hasar Kaydında ERP ve KTT Çarpma Ne Anlama Geliyor?

KTT Çarpma Ne Anlama Geliyor?

KTT Çarpmanın açılımı; kaza tespit tutanağı bulunan çarpma şeklinde yapılabilir. Öncelikle KTT Çarpma geçmişi bulunan bir aracın çok yüksek ihtimalle kazaya karıştıktan sonra hareket edebilecek durumda olması beklenir. Sürücülerin trafikte eksper beklemesi ve bazı prosedürlerle zaman kaybedilmemesi için kaza boyutunun küçük olması durumunda KTT Çarpma raporu hazırlanır.

KTT Çarpma Bilgilerine Nasıl Ulaşabilirim?

Satın almak istediğiniz aracın KTT Rapor bilgilerine en hızlı ulaşma yönteminiz şudur: 5664’e KTT yazın ve bir boşuk bırakın sonrasında aracın plaka numarasını yazarak gönderin. Daha önceden aracın bu şekilde bir kazaya karışıp karışmadığı bilgisine ulaşabilirsiniz.

ERP Çarpma Ne Anlama Geliyor?

KTT Çarpmanın aksine ERP çarpmada aracın yaptırılması yerine sigorta şirketleri tarafından bedelin nakit ödenmesi daha uygun olabilir. ERP kısaltması Eksper Raporlu Çarpma şeklinde açıklanabilir. Gerekli tespitin yapılmasının ardından hasarın araç sahibine iletilmesi ve nakit olarak ödenmesi önem arz eder.

KTT ile ERP Arasındaki En Fark Nedir?

Öncelikle ikisinin de açıklamasını yaptık ve KTT’de sorunun serviste değiştirilmesi, ERP’de ise nakit ödeme ile değiştirilmesi yöntemlerinin uygulandıklarını belirttik. Aradaki fark tam da bu noktada ortaya çıkar. Bazı durumlarda ERP’li araç sahipleri aldıkları ücret ile aracın parçalarını orijinal yerine yan sanayi parçalar ile değiştirebilir. Bu aracın o zamanki sahibi açısından kârlı bir durum olsa da sonradan satın almak isteyen kişiler açısından sorun anlamına gelebilir.

Dolayısıyla ERP ve KTT’li araçların öncelikle hangi parçalarının arızalı olduğuna dikkat etmek gerekir. Sonrasında ise detaylı bir ekspertizden geçirmek son derece büyük bir önem arz eder. Durumuna göre bu araçların fiyat aralıklarını da düşürmek mümkün olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.