2015 Yeni Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi

2015 Yeni Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi

2015-yeni-vw-golf-7-test-40
Otomobil inceleme köşesi 4 ay aşkın süredir boş kaldı. Bunda birçok sebep var. Bunlardan birisi tabi ki test aracı bulma konusunda firmaların çekimser davranması rol oynuyor. Fakat ay yazlarını yaşadığımız bugünlerde özel sebeplerden dolayı 5 günlüğüne şehir dışına çıktım. Bu seyahatimi de 2015 volkswagen golf 7 tdi ile yaptım. Genel güzergahı İstanbul-Bursa-Manisa (Akhisar) arası oldu. Gerçi Ege’ye kadar da gitmiş olsam da asıl yolu İstanbul-Bursa arasında yaptım. 6110 km’de teslim aldığım 2015 volkswagen golf 7 1.6 tdi comfortline ile başladığım bu yolculuk sonlandığında araç 8004 km yol yapmıştı. Bu kadar mesafe, golf 7 modelini tanımam için yeterli oldu. Yeri geldi uzun yolda sakin kullandım, yeri geldi zorlu virajlarda limitleri zorladım. Aynı şekilde şehir içinde bu sürüş karakterini kullandım. Ne az yakması için kastım ne de sürekli spor modda kullandım. Klimayı bile standart sürücü mantığı ile kullandım. Yani yer yer kapamış olsam da genel de klima açıktı. Kısaca bu aracı alıp da olması gerekene yakın şekilde kullandım. Bunun sonucunda birçok noktasında artı ve eksiler ortaya çıktı.

Testin detaylarını iki ana bölüme ayırdım. Artılar ve Eksiler. Buyurun detaylara geçelim. Bu arada test sonunda fotoğraflara ve 0-100 km/s hızlanmasına göz atmanızı tavsiye ederim.

Artıları

golf-7-yakitDevir ekonomi devri. Son yıllarda dizel araca olan talep iyice artmış durumda. 2015 volkswagen golf 7 1.6 tdi bu konuda sınıfının öncü modellerinden birisi olarak öne çıkıyor. DSG seçeneği ile test ettiğim bu araç, 1900 km kadar yol boyunca ortalama olarak 5.6 litre yakıt tüketimi gerçekleştirdi. Az önce de belirttiğim üzere 1900 km kadar yolu az yakma amaçlı kasmadan, klima açık ve yeri geldiğinde 205 km/s hıza çıkacak kadar da performanslı kullandım. Hatta bir ara ortalama tüketimde 8.3 litre değerini bile gördüm. Bunlara rağmen yolculuğumu tamamladığımda koyduğum yakıt üzerinden hesaplama yaptığımda ise 257 kuruş değeri ortaya çıktı. Hani adam akıllı kullanılsa bu araç ile ortalama tüketimde 20 kuruş ile gezilir. Daha altı da sizin elinizde. Otomatik şanzımana sahip olmasına rağmen yakıt tüketimini beğendim.

Gelelim performans konusuna. Otomatik araçların performansını törpülediği söyleniyor. Bu golf 7 için geçerli değil. Daha önce manuel seçeneğini de kullanmıştım. Aradaki tek fark, manuel’in daha hisli tork sunması. Bunun dışında otomatiğin geçişlerdeki farkının dışında büyük ayrım yok. Ara hızlanmalarda oldukça seri ve gaz pedalına yarım oranda dahi dokunduğunuz andan itibaren, spor moda geçmeden performanslı kullanımı sizin emrinize sunuyor. Araçta 5 kişi olup bagaj dolu olunca bile motorundan beklenenleri yerine getiriyor. Bununla birlikte yol tutuşu da ele alayım. Yol güzergahında bol virajlı yollar vardı. Hatta Bursa-Uludağ’a çıktım. Orada çok daha üst limitlerde performans ve yol tutuş ikilisini ele aldım. Sonuç, beni çok mutlu etti. Bu araç gerçekten iyi yol tutuyor. Aşırı abartmadığınız sürece ESP size asla sert müdahalelerde bulunmuyor. Vw golf 7 1.6 tdi  ile lastikleri öttüre öttüre güzel çizgi yakalayıp keyifle viraj dönebilirsiniz. Yüzünüzde şeytani bir tebessüm bırakacağından emin olabilirsiniz. Zaten bir araçta yer alması gereken özelliklerden biride bu değil midir? Otomobil dediğin bazen kullanıcısının kışkırtmalarına cevap vermeli.

Artıların bir diğeri de dönüş çapı. Eğer Bursa’ya gittiyseniz dağa doğru yakın yerlerin dar sokaklarını keşfetmişsinizdir. Golf 7 ile o dar alanları dönmekte hiçte zorlanmadım. Bu açıdan golf 7 sürücü dostu oluyor. Gelelim bir diğer artı özelliğe. Aracın camları kapalı şekilde kapısını açıp içeri bindikten sonra kapıyı kattığınız andan itibaren dış dünyadan, sınıfının standartlarının üzerinde sesleri izole ediyor. Yalıtım konusunda bu otomobili başarılı sayabiliriz. Fakat fazla beklenti olmasın. Zira orta yüksek hızlarda (135 km/s hızdan sonra) bariz rüzgar sesi içeri geliyor. Bu arada karanlık çöktükten sonra sürüşe duyarlı farların çalışması da ilgimi çekti. Oldukça başarılı çalışıyor. Özellikle aydınlatmanın zayıf olduğu ara sokaklarda büyük faydasını gördüm.

Birazda iç hacime geçip konuşalım. 2015 vw golf 7 bir önceki kasaya yani mk6 golf’e göre +59 mm artan dingil mesafesi ile üretildi. Bunun en büyük avantajı da iç hacimde yaşandı. Bu aracın içi oldukça yeterli seviyede. Özellikle arkadaki diz mesafesi oldukça etkileyici boyuta sahip. Fakat baş mesafesi 1.85 ve üzeri için sıkıntı olabilir.

2015-yeni-vw-golf-7-test-39Volkswagen firması, yedinci nesil golf için sadece geniş iç mekan sunmamış. Aynı zamanda kullanıcı dostu ek özelliklerle de üretilmiş. Bu araçta elinizdeki küçük cisimleri depolamakta asla zorlanmazsınız. Koltuk altlarındaki 1.5 kg hacimli yükleme bölmeleri, kapı içlerindeki geniş alanlar ve diğer küçük bölmeler, küçük ve orta hacimli depolama ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılıyor. Bazı otomobillerde dar kapı içleri ve küçük hacimli torpidoları ele alacak olursak vw golf 7 bu konuda oldukça cömert bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra mk6 golf’e göre bu araçta belirgin kalite hissi artışı yaşanmış. Özellikle piano black kokpit ve devamındaki bileşenlerle bu otomobili sevmemek mümkün değil. Direksiyonuna oturduğunuz an belirgin kalite hissini verdiğini özellikle altını çizerek söyleyebilirim.

Artılar bu kadar. Birde perdenin arkasındaki görünmeyenlere bakalım. Artıları aldığım kıstasa eş değerde eksileri de not etmeye çalıştım. İşte detaylar…

Eksileri

2015 vw golf 7 1.6 tdi dsg comfortline testinin en önemli noktalarından birisine geçtik. 2000 km’ye yakın yol yaptığım bu otomobilde canımı sıkan ilk noktalardan birisi frenler oldu. Bilmiyorum belki bunda lastiklerinde etkisi olabilir ama golf 7 panik frenlerde ABS erken devreye giriyor ve bu durumda kısa süreli “neler oluyor?”dedirtiyor. Fakat kademeli ve orta basınçlı frenlerde asla sorun yok.

Bunun yanı sıra diğer canımı sıkan en önemli noktalardan birisi de rampalarda kararsız kalan ve geçişlerde zayıflayan dsg şanzıman oluyor. Evet, üzerine methiyeler döşenen bu şanzıman bazı model vw grubu araçlarda çokta iyi çalışmıyor. Şöyle ki Bursa’nın dik rampalarını çıkarken şanzıman olduğu devri fazlasıyla uzatıyor. Diyebilirsiniz ki, aracın o dik rampalarda uygun gördüğü vites konumu neyse onu atar. Buna net bir şekilde hayır! diyorum. Çünkü vites konumu “2” de iken manuel olarak 3’e attım ve araç olması gerektiği devri yakalayıp o dik rampaları çıkıverdi. Müdahale etmediğim de  ise hiç olmadığı kadar yüksek devirde vites değiştiriyor. Açıkçası 2015 vw passat dizel‘de dsg çalışma prensibini daha çok beğenmiştim.

Gelelim bir diğer can sıkıcı noktaya. Comfortline donanımlı kullandığım 2015 vw golf 7‘yi almak için düşünenler bu kararlarını tekrardan gözden geçirsin. Çünkü 90.000 liraya yakın bu otomobilin donanımlarında ciddi eksiklik var. En başta usb eksikliği fazlasıyla canımı sıktı. Bu özellik artık bırakın b segmenti araçları, a segmenti araçlarda bile orta donanımda yer alıyor. Aynı şekilde bluetooth fonksiyonunda yer almamasını aklım almıyor. Ayrıca park sensörü, far sensörü ve yağmur sensörü de standart olarak hiç biri sunulmuyor. Açıkça donanım konusunda vw golf, sadece highline olarak tatmin edici olabiliyor. Bunlara ek olarak eksisi ise aracın fiyatı. Bununda en büyük etkisi tabi ki DSG şanzıman.

Bu son söylediğimi volkswagen fanları sert bir dille eleştirebilir. Bu yüzden testini gerçekleştirdiğim 2015 vw golf 7 1.6 tdi dsg comfortline modelinin rakiplerindeki fiyatlandırmaya bakalım. Bu kıyaslamada comfortline donanıma eş değerde modelleri sıraladım. Sınıfının en güçlü rakiplerinden birisi olan ford focus, yeni 1.5 lt tdci motoru ve powershift şanzımanıyla style 82.000 TL fiyat etiketine sahip. Yeni citroen c4 1.6 lt bluehdi motoru ve EAT6 otomatik şianzımanı ile 71.300 TL’den orta donanımla satışa sunuluyor. Hyundai i30 1.6 crdi ise DCT şanzımanla 75.350 TL’ye satılıyor. Aynı grubun aracı seat leon 1.6 TDİ 74.900 TL’ye satılıyor. Yine sınıfının en öne çıkan modellerinden renault megane hb  ise 1.5 dci motor ve edc şanzıman ile 70.450 TL’den satılıyor. Bu değerleri göz önüne alacak olursak aradaki belirgin fark ortada. Donanım olayına girmedim bile.

Tüm bu anlattıklarımı toplayacak olursak 2015 yeni vw golf 7 modeli 1.6 tdi motor seçeneği, dsg şanzımanı ve comfortline donanımıyla pahalı araç olarak öne çıkıyor. Sınıfında birçok alternatifi var. Tabi servis kalitesi ve özellikler bakımından değerlendirmeyi yine size bırakıyorum.

Benim bu araç için vereceğim puan, [usr=3.0] oluyor.

2015 Golf 7 1.6 TDI BMT 110 PS DSG Comfortline Türkiye Fiyatı: 87.700 TL

2015 Yeni Volkswagen Golf 7 TDi DSG Comfortline Teknik Özellikleri
Motor: 1.6 lt 110 ps 250 nm tork (turbo dizel)
Şanzıman: 7 İleri DSG
Performans: 0-100 km/s: 10.5 saniye – Maksimum hız: 195 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 4.4 / 3.6 / 3.9 / 102 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4255 mm / 1452 mm / 1799 mm
Bagaj Hacmi: 380 lt
Boş Ağırlık: 1317 kg

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -9

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -8

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -7

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -6

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi - 1

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -2

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -3

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -4

Volkswagen Golf 7 TDI DSG Comfortline Testi -5

Diğer fotoğraflar ve video ikinci sayfada

Yorumlar
  1. misafir dedi ki:

    2012 yılında üretilmeye başlanan model 4.yılını geride bırakırken hala kronik problemler giderilmedi kasa olarak çok güzel gözüksede dışı seni, içi beni yakar derler ya öyle işte. Trim sesleri can sıkıyor, alttan gelen sesler cam tavan gibi . Bir önceki modeldeki konfor süspansiyonundan vaz geçilmiş olması bir handikap bir önceki versiyonda D sınıfı araç kullanıyorsum hissi vardı. Sıfır düşünenler 2018 yeni kasayı bekleyin. Hali hazırda golf 6 gerçekten güzel bir araç.